2022 03 04 – OPRUIMING

04 maart

Opruiming rond de Grand Pont visvijver

Naar gewoonte was er voor het begin van het nieuwe visseizoen een opvallende drukte op de parking aan het vissershuisje. De voorzitter, Philippe had met André, Bruno, Yvan, Tony, Jomme en Jos afgesproken om het voorjaarsonderhoud aan de vijver te doen.
Door de hevige wind van de laatste weken waren er behoorlijk wat takken in de vijver en op de dijken terecht gekomen. Hinderlijke begroeiing op dijken en steigers werd ook opgeruimd. Op meerdere plaatsen werden verzakkingen van de toegangstrappen hersteld.
Vissers kunnen terug op een veilige manier van op de dijken via de trappen op de steigers geraken.

In mei vorig jaar werden de afvalbakken rond de vijver verwijderd. Een oproep van het bestuur om alle afval bij een visbeurt terug mee naar huis te nemen werd duidelijk ter harte genomen door onze vissers.
Tijdens deze opruimdag werd zwerfvuil rond de vijver verzameld.  Groot succes: Tony en Philippe laten op de foto zien dat vissers en wandelaars dit probleem hebben teruggebracht tot één PMD-zak.
Proficiat voor de vissers en wandelaars.