2018 06 30 – Roefel-dag

RD 2

Op zaterdag 30 juni konden alle kinderen van 6 tot 14 jaar zich inschrijven voor de Roefel-dag in Hoegaarden, naar jaarlijkse gewoonte georganiseerd door de gemeentelijke jeugddienst, in samenwerking met de jeugdraad. Afspraak was aan Sporthal De Struysvogel (Tiensestraat 43, Hoegaarden) van 13:30 tot 17:00. Tijdens deze bijzondere dag kunnen de kinderen zich inleven in de wereld van de volwassenen en krijgen zij de kans om bij een bedrijf, handelszaak of vereniging het beroep of de sport van hun dromen te ervaren. Kinderen kunnen twee activiteiten selecteren. Roefeldag komt tot stand dankzij de bereidwillige medewerking van heel wat handelaars, vaklui, medewerkers en begeleiders.

De Grand Pont Vissers Hoegaarden namen voor het eerst deel aan deze Roefel-dag. Om 14 uur kwamen Alexander, Cyrielle, Etienne, Juliette, Rayven, Siebe, Sil, Theo, Xeno met begeleiders van Chiro Hoegaarden en KLJ Meldert “een lijntje uitsmijten” in onze visvijver. Om 16 uur waren Aneline, Felien, Jools, Laurent, Lise, Luca, Maarten, Mano, Marit, Sam en Thor aan de beurt.

 

 

Waarschijnlijk tot hun eigen verrassing (en eigenlijk ook voor de begeleidende vissers) konden deze vissertjes in spe allen samen meer dan 74 vissen aan de haak slaan. Na enige hulp bij het onthaken werden de vissen weer in het vijverwater vrij gelaten.

 

Met dank aan de voorzitter Philippe Smets voor de organisatie binnen de visclub, aan Faical van ’t Jardinke, dat voor het nodige grondvoer en de maden zorgde, en aan de vissers die de roefel vissessies in goede orde wisten te houden : Juul, Bruno, Jomme, Jos, Tony en Luc.

RD 1
RD 9