2018 09 22 – Dode zilverkarper

2018 09 22 Robert Lefever zilverkarper b

Tijdens de sessie karpervissen werd door Robert Lefever een erg verrassende vaststelling gedaan. Er dreef een enorme dode karper op het water. Eens uit het water opgevist, kon een zilverkarper van 118 cm en 22 kg 160 gr ook met een foto gedocumenteerd worden. De aanwezigheid van een zilverkarper op de Grand Pont Visvijver wordt hierdoor voor het eerst gedocumenteerd.

Volgens Sylvain Distelmans werden een tiental jaren geleden vanuit een vijver in Saint Remy Geest vissen overgezet naar de Grand Pont Visvijver; daarbij waren er zilverkarpers tussen 15 en 20 kg en enkele snoeken. Volgens Pascal Crabbé zijn er veel jaren geleden ook vissen overgezet vanuit de klooster vijver van Mariadal Hoegaarden naar de pas aangelegde Grand Pont Vijver; bij die gelegenheid zouden er volgens herinneringen ook zilverkarpers mee verhuisd kunnen zijn naar ons viswater.