2018 09 26 – Levende zilverkarpers

2018 09 26 P1070857 a

Vandaag wordt het verhaal over ongewone vissen op de Grand Pont Visvijver nog beduidend groter.           Tijdens een routine controle rond de vijver blijven de visserijwachters Tony Laermans en Jomme Zeneberg even praten met vaste stok visser Jos Mebis. Onder de overhangende takken van een boom op de oever zien zij een grote karperachtige vis net onder het wateroppervlak. Tony denkt hierin een marmerkarper, die schijnbaar in minder goede conditie is, te herkennen. De vis kan zonder enige vlucht reactie ter controle uit het water geschept worden en op een noppen folie gecontroleerd worden. Het is duidelijk een zilverkarper (vier dagen na het aantreffen van een dode zilverkarper tijdens de sesssie karper vissen van 22 september). Volgens markeringen op de onderliggende noppen folie moet de vis ongeveer 90cm zijn en Tony schat een gewicht van 20 kg. Deze zilverkarper werd met de nodige zorg terug in het vijverwater vrij gelaten.

Bij het naar huis gaan weet een andere visser bovendien nog aan te geven dat hij die zelfde dag drie van deze karpers onder overhangende takken in de bocht verderop aan de vijver heeft zien liggen. Samen met de dode zilverkarper zaten er dus minstens vier en vandaag dus nog zeker één en waarschijnlijk nog minstens drie zilverkarpers in de Grand Pont Visvijver.