2019 03 23 – Jaarlijkse opruimdag

2019 03 23 opruimdag 2

Op zaterdag 23 maart was onze lente opkuis gepland.
De voorbije herfst en winter periode waren er weer behoorlijk wat bladeren op de steigers en in het vijver water terecht gekomen. De forse wind van de laatste weken had bovendien veel dorre takken en twijgen in en rond de Grand Pont vijver doen belanden. Door de natuurlijke drift van het water, versterkt door de wind, was er een flinke stapeling van takken en bladeren aan het oost einde van de vijver. Gewapend met dreggen en harken werd deze groen afval uit het water verzameld en afgevoerd. Op een nog niet vernieuwd deel van de steigers aan de noord zijde werden voorlopig enkele verstevigingen aangebracht. Er zijn wel plannen om volgend jaar ook hier nieuwe steigers aan te leggen. Ook op de steigers en het pad rond de vijver werd het gevallen en afgewaaide groen weggehaald. Hiervoor was er behoorlijk wat hulp van een aantal karpervissers, die een groot deel van dit hark werk voor hun rekening hebben genomen.
Als beloning voor de inzet van zo veel enthousiaste medewerkers zorgde de voorzitter voor een stevige maaltijd soep. Iedereen bedankt voor zijn medewerking bij de opkuis.
We zijn terug klaar om te genieten van een nieuw visseizoen in de natuurvriendelijke omgeving van de Grand Pont visvijver.