2020 07 01 – Neem afval mee naar huis

2019 06 07 Vuilnisemmer 600x600

MEDEDELING GRAND PONT VISSERS HOEGAARDEN
(01/07/2020)

Beste vissers,
Wij stellen vast dat sedert een paar maanden het gebruik van drank en eetwaren aan de vijver onheilspellend gestegen is. Dit heeft tot gevolg dat de geplaatste vuilnisemmers steeds meer dan vol steken en zelfs overlopen. De persoon aangesteld voor het leegmaken van de vuilnisemmers kan onmogelijk zijn taak onder die omstandigheden deftig uitvoeren. Verder wordt ook geklaagd over het toenemend ongedierte (ratten en andere) aan de vijver. Dit is meer dan normaal daar vissers gedeeltelijk gebruikte pakken boilies, lokvoeder, sigarettenpeuken en afval van eetwaren (frieten, pizza’s en andere) in de vuilnisemmers achterlaten. Wij dringen als bestuur er dan ook op aan om alle afval (overschot van voeders – dranken – eetwaren – kartonnen of plastiek dozen – sigarettenpeuken) na de visbeurt mee naar huis te nemen. Belangrijk zijn ook de steeds hoger oplopende kosten van het verwijderen voor de clubkas.
Dus heeft het bestuur GPVH besloten dat vanaf 1/8/2020 de aanwezige vuilnisemmers verwijderd worden, zodat iedereen verplicht is bij het einde van zijn visbeurt zijn afval mee te nemen. Vuil achterlaten wordt dan “sluikstorten”, met alle gevolgen voor de overtreder.
Het gemeentebestuur wordt ook op de hoogte gebracht van dit bericht en onze verdere aanbevelingen en beslissingen betreffende het probleem. Bij vaststelling van een overtreding kunt u altijd een van bijgevoegde nummers verwittigen of mailen.

Het bestuur GPVH
01/07/2020
Zenebergh Jomme : 0495/571220
Laermans Tony : 0477/724834
Smets Philippe : smetsph@skynet.be