2020 07 29 – Parick Uyttebroeck vangt een Diamantsteur en Siberische steur

2020 07 29 Patrick Uyttebroeck Diamantsteur P1090650b

Woensdag ochtend, Patrick heeft zich net geïnstalleerd en werpt een eerste maal in met de method feeder. Onmiddellijk een snoeiharde aanbeet en de feeder plooit bijna volledig dicht. Na een felle strijd laat een Diamantsteur zich op de onthaakmat leggen. Prachtig getekend met rijen beenplaten. Tegen de middag heeft Patrick meer dan twintig vissen geland: o.a. een karper van bij de 8 kg, meerdere zeelten, een hele reeks brasems en enkele forse voorns. En het is nog maar middag.
Een uurtje later ligt de volgende steur op zijn Guru onthaakmat : de Siberische steur, die ook op onze introductie foto’s van de steur uitzetting gedocumenteerd is. Nog een uurtje later meldt Patrick : ” Nog een grotere bij gevangen … maar geen fotograaf …? “. Niettemin een expert aan het werk aan onze Grand Pont visvijver.