2020 10 17 – Nieuwe corona maatregelen

corona gn nachtvissen

De nieuwe corona maatregelen zijn minder goed nieuws voor de nachtvisserij 2020
Het bestuur had enkele weken geleden de mogelijkheid geafficheerd om voor 2020 de periode voor nachtvisserij na één maand rust met één maand uit te breiden. De oorspronkelijke periode voor nachtvisserij zou tijdelijk eindigen op zaterdag 30 september. De maand oktober zou een rustmaand zonder nachtvisserij worden. Vanaf zondag 1 november tot en met maandag 30 november zou voor de leden met een vergunning nachtvisserij 2020 een extra gelegenheid zijn om ook ’s nachts aan de Grand Pont visvijver te vissen.

Met ingang van maandag 19 oktober is er voor één maand een avondklok ingesteld tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends; allen hoogstnoodzakelijke verplaatsingen zijn dan toegestaan. Vissers kunnen daardoor niet aan de Grand Pont visvijver aanwezig zijn tijdens dit nachtverbod. De hobby vissen hoort niet thuis onder de hoogstnoodzakelijke verplaatsingen.

Het bestuur trekt daarom de uitbreiding voor het nachtvissen in: zowel in oktober en september zal nachtvissen niet toegestaan zijn. We doen beroep op de individuele verantwoordelijkheidszin van de vissers om zich strikt te houden aan de bestaande corona maatregelen.
Op 1 september zal de regering de corona maatregelen tussentijds evalueren en verdere beslissingen goedkeuren. Het bestuur zal ook dan weer gepast reageren.

Voorlopig zal onze hobby dus bestaan uit dagvissen.