2023 03 26 – OPRUIMING en VISUITZETTINGEN

Met een gunstig weer was het weer mogelijk om rond de Grand Pont visvijver een opruim actie te ondernemen. Het wandelpad en de steigers werden terug op orde gezet.

Tot algemene tevredenheid mochten we vaststellen dat er vrijwel geen zwerfvuil meer rond de vijver ligt: een magere oogst van nauwelijks een halve blauwe zak blikjes en plastiek. We zijn dus allen te samen goed bezig in onze natuur rond de vijver.

Eind december 2022 werd er reeds 100 kg rietvoorn uitgezet.

Vorige vrijdag (24 maart) werd bijkomend een levering van 200 kg schubben karper (1,2 – 2,0 kg) uitgezet. Op de foto’s het transport bij aankomst; een detailbeeld van de geleverde karpers; spartelende karpers op het einde van de visuitzetting uit de tweede container.

We zijn dus klaar voor het komende visseizoen.